Fericiti facatorii de pace

“Fericiti facatorii de pace, ca aceia fiii lui Dumnezeu se vor chema” (Matei 5, 9). Credem cu convingere ca in mediere putem crea cadrul in care partile isi pot decide gasirea unei cai linistite de a estompa un conflict. Daca asta este pacea, insemna ca in mediere,sub coordonarea unui mediator pregatit si implicat, partile unui conflict pot deveni facatori de pace.

Viziunea noastra are in vedere, asadar, activitatea de mediere, relatia noastra cu clientii si modul in care facem mediere.

 

Medierea

Potentialul unei conexiuni

Sigla noastra reprezinta medierea asa cum o vedem noi: doua romburi cu esente diferite (violet si portocaliu) care au in comun un mic romb, adica potentialul unei conexiuni. Cu rabdare, atentie la detalii si intelegerea esentei, conexiunea poate fi gasita caci, nu-i asa, in orice violet exista rosu asa cum portocaliu fara rosu nu ar exista.

 

Clientul in centru

Oferta noastra de servicii de mediere porneste de la o viziune foarte clara care are in centru clientul atat ca individ, cat si ca entitate de aceea consideram ca potentialul unei conexiuni se cauta diferit abordand tehnici si proceduri distincte in functie de particularitatile categoriei de client: persoana sau companie. Pentru ca ne dorim sa raspundem cat mai bine si mai adaptat clientilor nostri, am creat doua divizii: individual si business.

 

Relatia cu clientii nostri

Oferim suport

Indiferent daca e vorba de particulari sau de companii, atunci cand ajung la noi, partile unui conflict se afla pozitionate ca perspectiva si intelegere foarte departe una de cealalta, de cele mai multe ori pozitiile lor fiind antagonice. Ceea ce oferim noi, prin serviciile noastre de mediere, este sprijin in cautarea de puncte conexe ale acestor perspective diferite prin:

– deschidere si intelegere fata de client,

– coordonare foarte buna a procedurii,

– confruntarea problemei si explorarea de solutii.

 

Avem nevoie de angajament

Pentru a  putea oferi suportul, clientii nostri trebuie sa aiba dorinta de a-si rezova conflictul si deschiderea de a primi ajutorul nostru in felul in care noi il acordam.

 

Modul nostru de a media

Modul nostru de a media are niste trasaturi particulare, pe care le expunem mai jos, pentru a sti daca ne potrivim:

  • Nu intram in medieri in care nu credem! Ceea ce ne face sa credem ca o mediere va ajunge la un Acord sau nu este determinarea clientilor de a se angaja in cautarea de solutii. Nu intram intr-un caz daca nu credem in puterea partilor de a lucra pentru a gasi solutia potrivita de a pune capat conflictului.
  • Ne implicam! Noi nu va punem doar la dispozitie un spatiu de intalnire in care sa puteti discuta in liniste si confidentialitate. Paastrandu-ne intotdeauna in limitele puterii clientilor nostri de a decide, ne implicam: intrebam, sugeram, gandim, simtim, cautam solutii, incercam sa intelegem in profunzime fiecare parte pentru a scoate la iveala ce-si doreste cu adevarat, expunem situatia din alte perspective.
  • Perseveram! Daca preluam o cauza, credem in reusita ei ceea ce ne face sa ne pastram increderea chiar si atunci cand partile incep sa si-o piarda. Staruim, ne mentinem increderea in ciuda dificultatilor ce pot aparea in mediere si luptam pentru reusita, sustinand partile si cautand fara incetare noi si noi perspective.
  • Sustinem medierile alaturi de avocati! Inainte de a intra intr-o mediere explicam intotdeauna partilor avantajele medierilor alaturi de avocati. Decizia de fi sau nu insotite de avocati, o iau, desigur, partile, dar consideram important pentru bunul mers al medierii sa cunoasca beneficiile colaborarii cu un avocat in timpul medierii.